Nejprve si připravíme papír na pečení a zapneme troubu na 220°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou hmotu. Zatím si v misce smícháme prosátou mouku s kakaem. Když máme vyšlehanou vaječnou hmotu, snížíme chod stroje, přidáme moučnou směs a vše krátce promícháme.
Hmotu nalijeme na již připravené pečící papíry a rovnoměrně ji rozetřeme. Papíry přeneseme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečení trvá jen chvilku, takže těsto hlídáme!!!
Upečený plát vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Teprve po vychladnutí dále zpracováváme.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Pláty lze slepovat nejrůznějšími krémy. Výborně chutnají s krémem ganache z bílé čokolády, s máslovým krémem či mandlovo-čokoládovým krémem.