logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kakaový plát

19. srpen 2016
1276 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Kakaový plát Obrázek 1

Klasický a oblíbený plát s širokou škálou využití.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2 x pečící papír o rozměrech 40 x 32 cm

Suroviny:

  • 7 vajec
  • 14 polévkových lžic krupicového cukru
  • 12 polévkových lžic hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa holandského typu
  • ( množství připravené hmoty postačí na 2 pláty )

Nejprve si připravíme papír na pečení a zapneme troubu na 220°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou hmotu. Zatím si v misce smícháme prosátou mouku s kakaem. Když máme vyšlehanou vaječnou hmotu, snížíme chod stroje, přidáme moučnou směs a vše krátce promícháme.

Hmotu nalijeme na již připravené pečící papíry a rovnoměrně ji rozetřeme. Papíry přeneseme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečení trvá jen chvilku, takže těsto hlídáme!!!

Upečený plát vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Teprve po vychladnutí dále zpracováváme.

 

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Pláty lze slepovat nejrůznějšími krémy. Výborně chutnají s krémem ganache z bílé čokolády, s máslovým krémem či mandlovo-čokoládovým krémem.

Mohlo by vás zajímat
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Red velvet dia
Red velvet dia
Banánovo-čokoládový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Pudinkový korpus dia
Pudinkový korpus dia
Korpus Margot
Korpus Margot

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty