Máslový krém
Ingredience
Připravíme si:
- pečící papír ve tvaru kola
Suroviny:
- 330 ml polotučného mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 250 g másla
- 150 g krupicového cukru
- 1 polévková lžíce rumu
Začneme vařit mléko se 2/3 cukru. V misce smícháme pudinkový prášek se zbytkem mléka a až se začne mléko s cukrem vařit, přilejeme k němu již připravenou pudinkovou směs. Ruční metlou mícháme do zhoustnutí. Když začne pudink bublat, mícháme ho ještě asi 1 minutu, aby se řádně uvařil.
Ihned po uvaření položíme na pudink připravený pečící papír ve tvaru kola. Papír musí být o trochu větší než je hrnec, ve kterém jsme pudink vařili, aby dosáhl i přes okraj hrnce až na jeho strany. Zabráníme tím vytvoření škraloupu, který bychom museli později odstranit. Pudink dáme vychladit ( já ho vařím den dopředu ).
Po odstranění pečícího papíru dáme vychlazený pudink do šlehače a krátce šleháme. Přidáme změklé máslo a dáme opět šlehat až do chvíle, kdy vznikne hladký, nadýchaný krém. Vyšlehaný krém poznáme podle toho, že zesvětlá a získá na objemu. Těsně před koncem šlehání ještě přidáme rum.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Takto připravený krém můžeme dále upravovat přidáním rozpuštěné čokolády, mletých oříšků, kokosu, potravinářské barvy nebo různých ochucovacích past či gelů. Jeho využití je nesmírně široké. Plníme jím řezy, dorty, zákusky.....kombinujeme ho s nejrůznějšími druhy korpusů i ovoce. Vyzkoušejte třeba korpus tvarohový a čerstvé jahody nebo korpus tygrovaný dochucený čokoládou.