logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Světlý korpus

22. srpen 2016
1475 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Světlý korpus Obrázek 1

Tradiční korpus s širokou škálou využití.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 12 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka citrónové kůry

Zapneme troubu na 180°C. Pak olejem ve spreji vystříkáme dortou formu. Dáme šlehat vejce s cukrem ( až do husté pěny ) a v misce si smícháme všechny sypké suroviny. Ty potom přisypeme do vyšlehané pěny a krátce zamíchame.

Takto vzniklou hmotu nalijeme do připravené formy.  Stěrkou nebo kartou ji rovnoměrně rozetřeme od středu ke krajům ( korpus se lépe upeče ). Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Zda je korpus upečený, zjistíme za pomoci špejle, kterou zapíchneme do jeho středu. Pokud je po vytažení špejle suchá, je vše v pořádku a korpus vyklopíme z formy. Necháme ho vychladnout a máme hotovo.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Tento korpus můžeme připravit i v ořechové či kakaové variantě, jen je třeba pamatovat na to, že za přidané ořechy či kakao musíme odebrat stejné množství mouky.

Příklad: Chceme udělat ořechový korpus. K sypkým surovinám přimícháme 2 polévkové lžíce mletých ořechů (vlašské, lískové) a použijeme tedy o 2 polévkové lžíce polohrubé mouky méně. K tomuto korpusu se hodí takřka všechny druhy máslových či šlehačkových krémů, které můžete téměř libovolně kombinovat s nejrůznějším ovocem.

Mohlo by vás zajímat
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Korpus šachovnice
Korpus šachovnice
Čokoládový korpus
Čokoládový korpus
Pomerančový korpus
Pomerančový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty