logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Světlý korpus

22. srpen 2016
1475 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Světlý korpus Obrázek 1

Tradiční korpus s širokou škálou využití.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 12 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka citrónové kůry

Zapneme troubu na 180°C. Pak olejem ve spreji vystříkáme dortou formu. Dáme šlehat vejce s cukrem ( až do husté pěny ) a v misce si smícháme všechny sypké suroviny. Ty potom přisypeme do vyšlehané pěny a krátce zamíchame.

Takto vzniklou hmotu nalijeme do připravené formy.  Stěrkou nebo kartou ji rovnoměrně rozetřeme od středu ke krajům ( korpus se lépe upeče ). Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Zda je korpus upečený, zjistíme za pomoci špejle, kterou zapíchneme do jeho středu. Pokud je po vytažení špejle suchá, je vše v pořádku a korpus vyklopíme z formy. Necháme ho vychladnout a máme hotovo.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Tento korpus můžeme připravit i v ořechové či kakaové variantě, jen je třeba pamatovat na to, že za přidané ořechy či kakao musíme odebrat stejné množství mouky.

Příklad: Chceme udělat ořechový korpus. K sypkým surovinám přimícháme 2 polévkové lžíce mletých ořechů (vlašské, lískové) a použijeme tedy o 2 polévkové lžíce polohrubé mouky méně. K tomuto korpusu se hodí takřka všechny druhy máslových či šlehačkových krémů, které můžete téměř libovolně kombinovat s nejrůznějším ovocem.

Mohlo by vás zajímat
Grahamový korpus s klíčky
Grahamový korpus s klíčky
Banánovo-čokoládový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí
Banánový korpus bezlepkový
Banánový korpus bezlepkový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty