Kokosový korpus bezlepkový
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 5 vajec
- 10 g krupicového cukru
- 4 polévkové lžíce jemně strouhaného kokosu
- 50 ml sojového mléka ( zn.Alpro - příchuť kokosu )
- 9 polévkových lžic mouky ( zn.Doves Farm - bílomodrý obal )
- 1 kávovou lžičku kypřidla
Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 175°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatím v misce smícháme kokos, mouku a kypřidlo. Jakmile se vyšlehá vaječná směs, snížíme chod stroje, přidáme mléko a krátce zamícháme. Pak přisypeme moučnou směs a opět krátce zamícháme.
Hotovou hmotu přeneseme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut. Čas je pouze orientační, jelikož každá trouba peče jinak. Korpus musíme hlídat!! Během pečení se může stát, že se korpus začne na povrchu připalovat. V takovém případě jej zakryjeme kusem alobalu. Jestli je korpus dobře upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Ta musí zůstat po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne - snáze se s ním pak manipuluje.
Přeji dobrou chuť !