logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosový korpus bezlepkový

30. srpen 2016
1497 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Kokosový korpus bezlepkový Obrázek 1

Tento korpus je vhodný při alergii na lepek a laktózu. Zážitek nejen pro milovníky kokosu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 g krupicového cukru
  • 4 polévkové lžíce jemně strouhaného kokosu
  • 50 ml sojového mléka ( zn.Alpro - příchuť kokosu )
  • 9 polévkových lžic mouky ( zn.Doves Farm - bílomodrý obal )
  • 1 kávovou lžičku kypřidla

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 175°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatím v misce smícháme kokos, mouku a kypřidlo. Jakmile se vyšlehá vaječná směs, snížíme chod stroje, přidáme mléko a krátce zamícháme. Pak přisypeme moučnou směs a opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut. Čas je pouze orientační, jelikož každá trouba peče jinak. Korpus musíme hlídat!! Během pečení se může stát, že se korpus začne na povrchu připalovat. V takovém případě jej zakryjeme kusem alobalu. Jestli je korpus dobře upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Ta musí zůstat po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne - snáze se s ním pak manipuluje.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Malé karamelky
Malé karamelky
Fit müsli
Fit müsli
Žloutkové křehulky
Žloutkové křehulky
Zázvorky
Zázvorky
Mramorový korpus
Mramorový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty