logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládové řezy s nugátem

9. srpen 2016
1183 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Čokoládové řezy s nugátem Obrázek 1

Nugátová delikatesa.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyším okrajem rozměr 24x34 cm
  • 100% tuk na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání

na korpus:

  • 3 vejce
  • 6 polévkových lžic cukr krupice
  • 50 g čokolády - použila jsem hořkou pecičkovou ale může být jakákoliv
  • 50 ml polotučného mléka
  • 6 polévkových polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 1 polévková lžíce kakaa - použila jsem holandský typ

na krém:

  • 250 g tučného tvarohu - použila jsem ve vaničce
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zrcadlové nugátové polevy - koupila jsem v cukrářských potřebách
  • dle potřeby můžeme přidat moučkový cukr ale moučník je sám o sobě dost sladký tak dle mého názoru není potřeba

na dohotovení:

  • tmavá zrcadlová poleva
  • nugátová zrcadlová poleva

Pečící plech vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180 °C. Do misky nasypeme čokoládu. Pokud použijeme tabulkovou, tak ji nadrobno nakrájíme. Nalijeme mléko a dáme do mikrovlné trouby zhruba na 1 minutu ohřát.

Poté vyjmeme a metličkou rozmícháme. Pokud není čokoláda ještě zcela rozpuštěná, postup opakujeme dokud nemáme hladkou čokoládovou omáčku. Následně přidáme kakao, metličkou opět zamícháme a necháme vychladnout. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Vzniklá hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Mezitím si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Jakmile máme vyšlehané vejce s cukrem, snížíme chod stroje, nalijeme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a opět zamícháme. 

Hotovou hmotu nalijeme do připraveného plechu a pečeme v předehřáté troubě. Zda je korpus upečený, poznáme nejlépe zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. 

Zatímco nám chladne korpus, připravíme si krém. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, nugátovou polevu a krátce šleháme. Pokud se nám zdá krém málo sladký, přidáme moučkový cukr a opět zamícháme. Hotový krém stejnoměrně rozetřeme na upečený korpus.

Ve vodní lázni si rozehřejeme obě polevy. Nejprve nalijeme tu čokoládovou a to na střed moučníku a rovnoměrně ji rozetřeme. Poté vezmeme rozehřátou nugátovou polevu a namáčíme do ní polévkovou lžíci a cik-cak stříkáme na čokoládovou polevu. Vezmeme párátko či špejli a přetínáme nastříkanou nugátovou polevu, čímž nám vznikne pěkný desing. Samozřejme můžeme dozdobit i jinak - dle své fantazie. Hotový moučník dáme ztuhnout nejlépe do druhého dne, kdy ho nakrájíme na malé kousky a podáváme.

 

Přeji dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat
Dort Pavlova
Dort Pavlova
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy
Věnečky
Věnečky
Čokoládové řezy
Čokoládové řezy
Věnečky z pohankové mouky
Věnečky z pohankové mouky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty