Čokoládovo - arašídový plát
Ingredience
Připravíme si:
- 2x plech o rozměrech 42x32 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 50 g arašídové pomazánky
- 50 g tmavé čokolády
- 100 ml polotučného mléka
- 4 vejce
- 140 g krupicového cukru
- 170 g polohrubé mouky
- 1 kávovou lžičku prášku do pečiva
Nejprve vystříkáme plechy olejem ve spreji a zapneme troubu na 220 °C. Do misky dáme čokoládu, nalijeme mléko a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Cca po 10 vteřinách troubu vypneme a metličkou zamícháme. Tento postup opakujeme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
Jakmile máme rozpuštěnou čokoládu, přidáme arašídovou pomazánku a metličkou opět zamícháme. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Vaječná hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Během šlehání si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Máme-li vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, nalijeme čokoládovou omáčku a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět krátce mícháme.
Hotovou hmotu rozdělíme na dvě části - každou z nich rovnoměrně naneseme vždy na jeden z plechů. Na první pohled se může zdát, že hmoty je málo. Nebojte se, je to tak vpořádku. Oba plechy postupně vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Pečení trvá jen chvilku, takže od trouby neodcházíme ale hlídáme! Jakmile je hotovo, necháme korpus cca 30 minut vychladnout a máme ho připraven k dalšímu použití.
Přeji dobrou chuť !
Tip:
Na tyto pláty se výborně hodí máslový či nugátový krém. Vše lze podle libosti dochutit a ozdobit arašídy a čokoládou.