logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kakaový korpus II.

17. srpen 2016
570 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Korpusy
Úvod

Kakaový korpus II. Obrázek 1

Klasický a velice oblíbený korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortová forma o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 8 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Olejem ve spreji vystříkáme formu a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Mezitím si v misce smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a solí. Jakmile je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, přidáme moučnou směs a zamícháme.

Hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá.

Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout -  nejlépe do druhého dne. Následující den dále zpracováváme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Tip: Použijte krém z riccoty a tvarohu - budete nadšeni.

Mohlo by vás zajímat
Banánový korpus bezlepkový
Banánový korpus bezlepkový
Světlý korpus se sezamem dia
Světlý korpus se sezamem dia
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Banánovo-čokoládový korpus
Banánovo-čokoládový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty