Nejdříve si dle receptu připravíme linecké těsto a dáme ho do druhého dne odležet.
Zapneme troubu na 180°C. Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát, ze kterého pak vykrajujeme různé tvary. U jedné poloviny takto připraveného cukroví vždy menší vykrajovačkou vykrojíme střed ( vzniklým otvorem bude nakonec hezky vidět marmeláda ).
Připravené cukroví narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ho ve vyhřáté troubě. Necháme řádně vychladnout.
V misce rozmícháme marmeládu a naplníme jí sáček s trubičkou. Marmeládu naneseme na spodní díl cukroví a přiklopíme kousky s vykrájenými otvory. Vše narovnáme do krabice a necháme v chladu odležet.
Toto cukroví se řadí mezi trvanlivé, proto si je můžeme připravit až 3 týdny předem.
Přeji dobrou chut'!