logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Tvarohový korpus

22. srpen 2016
2745 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Tvarohový korpus Obrázek 1

Velmi vláčný korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 13 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • vaničku polotučného tvarohu
  • 1/2 kostky másla
  • špetku sušené citrónové kůry

Zapneme troubu na 180 °C a olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím si v mikrovlnce rozehřejeme máslo. Do něj pak přidáme tvaroh a metličkou vše rozmícháme. V misce smícháme mouku s práškem dopečiva a citrónovou kůrou. Snížíme chod stroje a do vyšlehané pěny přidáme tvarohovou směs a krátce zamícháme. Pak přidáme sypkou směs a vše opět krátce promícháme.

Takto připravenou hmotu přeneseme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Čas je však pouze orientační, takže těsto hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí zůstat po vytažení suchá. Upečený korpus necháme vychladnout a to nejlépe do druhého dne, protože je velmi křehký!!

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Tento korpus je nejlepší doplnit tvarohovým krémem a čerstvým či kompotovaným ovocem.

Mohlo by vás zajímat
Piškotový plát
Piškotový plát
Čokoládovo - arašídový plát
Čokoládovo - arašídový plát
Arašídový korpus
Arašídový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Nugátový korpus
Nugátový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty