logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Nugátový krém

25. srpen 2016
3089 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Nugátový krém Obrázek 1

Lahodný krém řidší konzistence.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 500 ml smetany ke šlehání - min. 33 % tuku
  • 250 g sýra Philadelphia
  • 300 g tmavého nugátu
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru

Do většího hrnce nalijeme smetanu, přisypeme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Když se začne smetana vařit, přidáme sýr Philadelphia a metličkou vše řádně rozmícháme. Za stálého míchání povaříme cca 5 minut. Vypneme plotnu a metličkou ještě do horké směsi vpravíme nugát a takto připravený základ krému necháme v lednici vychladnout do druhého dne. Následující den dáme vychlazenou směs do šlehače a vyšleháme v krém. Šleháme pouze na střední výkon, aby se krém nesrazil.

 

Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu, je tedy zapotřebí použít máslový mantinel!!

Přeji dobrou chuť !

Tip: Tento krém je vhodný k plnění řezů a dortů. Nehodí se ovšem ke zdobení cukrářským sáčkem s trubičkou. Lepší je kombinovat jej s méně sladkými korpusy ( např.světlý korpus ).

Mohlo by vás zajímat
Pistáciový krém
Pistáciový krém
Tvaroháček
Tvaroháček
Dort ze zakysané smetany
Dort ze zakysané smetany
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém II.
Slovenský krém
Slovenský krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty