Do hrnce nalijeme smetanu, přisypeme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Jakmile smetanu přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme kakao a metličkou zamícháme. Za občasného míchání ponecháme na mírném plameni vařit cca 2 minuty. Uvařenou šlehačku necháme zchladnout a poté ji uložíme do lednice minimálně na 12, ideálně však na 24 hodin - když ji necháme déle, lépe se pak šlehá.
Vychlazenou pařížskou šlehačku nalijeme do šehací mísy a šleháme při nižších otáčkách. Pařížské šlehačky mají tendenci se srážet, proto volíme nižší otáčky. Trvá to sice o něco déle, ale je to jistější. Ke konci šlehání můžeme na krátkou chvilku otáčky mírně zvýšit. Vyšlehanou šlehačku ihned dále zpracováváme.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Nejlepší kombinace docílíte spojením s kakaovým korpusem, případně s kakaovým korpusem II.