Věnečky
Ingredience
Připravíme si:
- olej ve spreji
- cukrářský pytlík
- řezaná trubička
Na těsto:
- 250ml studené vody
- špetka soli
- 100 g másla
- 200 g hladké mouky
- 5 vajec
Na krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 0,5 l mléka
- vanilkový cukr
- 200 g krupicového cukru
- máslo ( den předem vyndat z lednice )
- polévkovou lžící rumu
Pudink je nejlépe uvařit den dopředu a to z toho důvodu, aby hezky vychladl. Vaříme ho klasicky dle návodu na sáčku, jen místo jednoho použijeme dva. Na plech nastříkáme olej ve spreji. Do hrnce dáme vodu, sůl, máslo a necháme vařit. Když se začne voda vařit a máslo máme rozpuštěné, tak ho zasypeme moukou a řádně promícháme - odpalujeme těsto.
Zapneme troubu na 220°C. Hotové těsto dáme do hnětače a postupně přidáváme vejce. Postupně proto, aby nám hmota nezřídla, což by se rychlým přidáváním vajec určitě stalo - takže opatrně! Připravenou hmotu dáme do sáčku s trubičkou a stříkáme na plech věnečky - velikost je čistě na nás ( dělám je raději menší ). Vložíme je do trouby a při pečení hlídáme. Jakmile trochu "povyskočí" (u mé trouby to trvá cca 1 minutu), tak pootevřeme troubu, dáme mezi dvířka vařečku a dopečeme věnečky dozlatova. Trouba se musí pootevřít z toho důvodu, aby věnečky neklesly.
Necháme je vychladnout a zatím si připravíme krém. Pudink dáme do šlehače a necháme chvilku šlehat (1-2 minutky). Potom přidáme máslo a šleháme cca dalších 5 minut - krém krásně nabyde a zesvětlá. Těsně před koncem šlehání přidáme rum a krátce zamícháme. Hotové věnečky rozkrojíme a naplníme krémem. Těsně před podáváním je pocukrujeme a už zbývá jen popřát dobrou chuť!