logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Věnečky z pohankové mouky

19. únor 2017
2010 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezlepkové Řezy a zákusky
Úvod

Věnečky z pohankové mouky Obrázek 1

Tento populární zákusek chutná i v bezlepkovém provedení skvěle.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 160 g hladké pohankové mouky
  • 80 g tuku Stella
  • špetku soli
  • 200 ml vody

Na krém:

  • pudinkový krém s máslem bez laktózy - detaily přípravy naleznete v receptech

Na dohotovení:

  • fondán - detaily přípravy v receptech

Připravíme si plechy a trochu je vymažeme 100% tukem. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme tuk, sůl a necháme vařit, dokud se tuk zcela nerozpustí. Pak přisypeme mouku a mícháme, dokud nevznikne nelepivé těsto. To přeneseme do hnětací mísy a opět krátce mícháme. Těsto tak částečně vychladne a my do něj můžeme začít přidávat vejce. Vejce přidáváme po jednom a vždy ho do těsta zapracujeme. Tento postup volíme proto, aby těsto příliš nezřídlo.

Troubu zapneme na 220°C. Hotovým těstem naplníme sáček s řezanou trubičkou a na vymazaný plech začneme tvarovat věnečky. Potom plech lehce postříkáme vodou a vložíme ho do vyhřáté trouby. Věnečky během pečení lehce povyskočí. V ten okamžik pootevřeme troubu, dvířka zaklíníme vařečkou a pečeme věnečky dozlatova. Zhruba v polovině pečení plech otočíme, aby se věnečky pekly stejnoměrně.

Upečené věnečky vytáhneme z trouby a necháme je vychladnout. Zatím si dle receptu připravíme krém. Pak vroubkovaným nožem rozkrájíme věnečky na polovic a sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem. Krém naneseme vždy na spodní polovinu rozkrojeného věnečku. Do hrnce dáme připravený fondán, přilijeme cca 1 polévkovou lžíci vody a postavíme hrnec na plotnu. Na mírném plameni a za stálého míchání fondán zahříváme. Fondán nesmí pálit, protože poleva by pak na věnečcích praskala a nedržela by - proto jen mírný plamen. Hotový fondán ( polevu ) odstavíme z plotny a namáčíme do něj vždy horní polovinu každého věnečku. Pokud je poleva příliš hustá, zředíme ji opatrně malým množstvím vody. Horní poloviny věnečků namočené v polevě pečlivě usadíme na poloviny spodní, které jsme již naplnili krémem a je hotovo.... můžeme servírovat.

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake
Dort Pavlova
Dort Pavlova
Malé karamelky
Malé karamelky
Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými v...

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty