logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládový cheesecake

9. srpen 2016
493 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheesecakes Řezy a zákusky
Úvod

Čokoládový cheesecake Obrázek 1

Jemný koláč s čokoládovou polevou, který u nás díky své jedinečnosti velmi brzy zdomácní.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • forma na koláč průměr 18 cm - osvědčila se mi skleněná forma
  • silikonový olej na pečení
  • pečící papír - kruh velikosti formy
  • alobal

Na koláč:

  • 40 g másla
  • 14 ks BE-BE sušenek - červený obal
  • 375 g sýra Philadelphia
  • 90 g zakysané smetany
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 14 g hladké mouky
  • 30 g tmavé čokolády
  • 80 světlé čokolády
  • 90 ml polotučného mléka

Na dohotovení:

  • tmavá i světlá netuhnoucí čokoláda

Vystříkáme koláčovou formu silikonovým olejem, položíme na dno pečící papír, který rovněž vystříkáme silikonovým olejem.

Sušenky BE-BE rozdrobíme hodně najemno. Já to dělám tak, že je vložím do mikrotenového sáčku, který uzavřu a pomocí válečku rozdrtím. Takto rozdrobené sušenky dáme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a zpracujeme v drobivé těsto, které dáme na dno formy. Rovnoměrně je udusáme polévkovou lžicí.

Utrhneme si dva kusy alobalu, které dáme křížem. Do středu položíme koláčovou formu a alobalem ji obalíme tak, aby alobal přečníval zhruba 2 cm nad okraj formy. To z toho důvodu, aby se během pečení do koláče nedostala voda. Obalenou formu položíme na plech s vyšším okrajem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu - každou zvlášt'.

Zapneme troubu na 170 °C. Krém mícháme po celou dobu jen při nízkých otáčkách, abychom do něj zbytečně nevehnaly vzduch. To z toho důvodu, aby nám cheesecake během pečení nepopraskal. Do šlehací mísy dáme sýr s cukrem a vymícháme v hladkou hmotu. Přidáme zakysanou smetanu a opět krátce zamícháme. Pak nalijeme mléko a opět zamícháme.

Postupně zapracujeme vejce, přisypeme mouku a vymícháme v hladké těsto. Dáme si vařit konvici vody - raději větší množství, aby nám stačila. Trochu krému odlijeme do misky. Do větší části krému nalijeme rozpuštěnou světlou čokoládu a ihned metličkou vymícháme v hladký krém, který nalijeme do formy, ve které už máme sušenkové těsto. 

Do misky, ve které máme menší část krému, nalijeme tmavou čokoládu a opět vymícháme v hladký krém. Polévkovou lžící nabíráme tmavý krém a na již naneseném světlém krému z něj vytváříme kopečky. Dbáme na to, aby mezi kopečky byla mezera. Na plech nalijeme vodu cca 2 cm vysoko a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 40 minut. Poté vypneme troubu, kterou ale neotvíráme, protože by nám koláč popraskal. Ponecháme ho uvnitř chladnout 50 minut, teprve poté vytáhneme a necháme přes noc vychladnout zcela a to při pokojové teplotě.

Druhý den vyklopíme koláč z formy - já to dělám tak, že na vrch formy dám mikrotenový sáček, na něj položím prkénko a otočím. Koláč pěkně vypadne z formy rovnou na připravený tác, na kterém chci mít hotový moučník, pak ho opět otočím. Nyní máme na tácu hotový moučník.

Vezmeme tmavou čokoládu a rovnoměrně ji na něj rozetřeme. Do sáčku dáme světlou čokoládu a nastříkáme tenkou čarou různě velké kruhy. Vezmeme párátko a tahem oběma směry přejíždíme povrch koláče. Vytvoříme tak pěkný vzor na povrchu moučníku.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Karamelové košíčky s oříšky
Karamelové košíčky s oříšky
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Kokosky II.
Kokosky II.
Kremeš
Kremeš
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty