logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Máslové sušenky bezlepkové

29. srpen 2016
795 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezvaječné Sušenky Bezlepkové
Úvod

Máslové sušenky bezlepkové Obrázek 1

Máslové sušenky vhodné při alergii na lepek, laktózu a vejce.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 330 g mouky zn.Doves Farm - modrý obal
  • špetka soli
  • 250 g tuku Stella - lze použít máslo, pokud není alergie na laktózu
  • 160 g moučkového cukru
  • polévková lžíce strouhané citrónové kůry - nejlépe z bio citrónu ( nebo sušený )

Utřeme tuk s cukrem a citrónovou kůrou. V misce smícháme mouku se solí, přidáme ji k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které můžeme rovnou dále použít nebo ho zabalit do potravinářské fólie a nechat zhruba hodinku uležet.

Zapneme troubu na 180°C. Z těsta vytvoříme malé kuličky, které vidličkou zplácneme do požadovaného tvaru a naklademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je ve vyhřáté troubě tak dlouho, dokud okraje sušenek nezačnou lehce zlátnout. Upečené vytáhneme z trouby a necháme zcela vychladnout - cca 1-2 hodiny. Je důležité nechat upečené sušenky zcela vychladnout, jinak se při jakékoliv manipulaci začnou drolit!! Vychladlé sušenky narovnáme na tác či misku a můžeme rovnou podávat.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kokosový korpus bezlepkový
Kokosový korpus bezlepkový
Ořechový korpus bezlepkový
Ořechový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Buflery
Buflery
Rafaelo
Rafaelo

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty