logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosové cukroví plněné

5. září 2016
914 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Kokosové cukroví plněné Obrázek 1

Křehké pokušení pro milovníky kokosu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačky různých tvarů
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 130 g moučkového cukru
  • 240 g másla
  • 130 g strouhaného kokosu
  • 1 žloutek
  • 250 g hladké mouky
  • špetku citrónové kůry

Na krém:

  • 70 g moučkového cukru
  • 160 g másla
  • 1 vejce
  • 40 g strouhaného opraženého kokosu - opražit na sucho na pánvičce - zvýrazní to chut'
  • 2 polévkové lžíce rumu

Na dohotovení:

  • světlou a tmavou čokoládovou polevu

Začneme přípravou těsta. V misce utřeme máslo s cukrem a se žloutky. V další misce smícháme mouku s kokosem a citrónovou kůrou. Tuto směs přisypeme k ostatním surovinám a zpracujeme v těsto. To vložíme do lednice, aby se do druhého dne odleželo.

Další den zapneme troubu na 180°C. Z odleželého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát, ze kterého postupně vykrájíme různé tvary. Narovnáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.

Upečené cukroví necháme vychladnout. Zatímco chladne, připravíme si krém. Ve vodní lázni za stálého šlehání nahřejeme vejce s cukrem. Pak vejce z lázně vyndáme a šleháme ho až do zchladnutí. V míse vyšleháme změklé máslo. Přidáme k němu vejce s cukrem a vyšleháme do krému. Na závěr přidáme již připravený opražený kokos, rum a lehce zašleháme.

Hotový krém dáme do sáčku s trubičkou a naplníme jím cukroví. Slepené cukroví dáme do lednice ztuhnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládové polevy a dle vlastní fantazie ztuhlé cukroví ozdobíme. Vše necháme řádně ztuhnout. Cukroví pak uložíme do uzavíratelné krabice a skladujeme v chladu.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Zázvorky
Zázvorky
Jahodové těsto
Jahodové těsto
Žabí huby
Žabí huby
Kolečka s mandlemi
Kolečka s mandlemi
Pistáciové oválky
Pistáciové oválky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty