Kokosové cukroví plněné
Ingredience
Připravíme si:
- vykrajovačky různých tvarů
- sáček s hladkou trubičkou
Na těsto:
- 130 g moučkového cukru
- 240 g másla
- 130 g strouhaného kokosu
- 1 žloutek
- 250 g hladké mouky
- špetku citrónové kůry
Na krém:
- 70 g moučkového cukru
- 160 g másla
- 1 vejce
- 40 g strouhaného opraženého kokosu - opražit na sucho na pánvičce - zvýrazní to chut'
- 2 polévkové lžíce rumu
Na dohotovení:
- světlou a tmavou čokoládovou polevu
Začneme přípravou těsta. V misce utřeme máslo s cukrem a se žloutky. V další misce smícháme mouku s kokosem a citrónovou kůrou. Tuto směs přisypeme k ostatním surovinám a zpracujeme v těsto. To vložíme do lednice, aby se do druhého dne odleželo.
Další den zapneme troubu na 180°C. Z odleželého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát, ze kterého postupně vykrájíme různé tvary. Narovnáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Upečené cukroví necháme vychladnout. Zatímco chladne, připravíme si krém. Ve vodní lázni za stálého šlehání nahřejeme vejce s cukrem. Pak vejce z lázně vyndáme a šleháme ho až do zchladnutí. V míse vyšleháme změklé máslo. Přidáme k němu vejce s cukrem a vyšleháme do krému. Na závěr přidáme již připravený opražený kokos, rum a lehce zašleháme.
Hotový krém dáme do sáčku s trubičkou a naplníme jím cukroví. Slepené cukroví dáme do lednice ztuhnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládové polevy a dle vlastní fantazie ztuhlé cukroví ozdobíme. Vše necháme řádně ztuhnout. Cukroví pak uložíme do uzavíratelné krabice a skladujeme v chladu.
Přeji dobrou chut'!