logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Linecké těsto

7. září 2016
2275 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Těsta Velikonoční Vánoční
Úvod

Linecké těsto Obrázek 1

Linecké těsto má širokou škálu využití. Lze jej různými způsoby dochucovat již při samotné jeho přípravě a po upečení ho slepovat a zdobit krémy či marmeládami. 

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 300 g másla - změklého
  • 2 žloutky
  • vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • rovnou kávovou lžičku citrónové kůry
  • lze přidat i kávovou lžičku prášku do pečiva

Máslo utřeme s cukrem a vejcem. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůrou, přidáme k máslové směsi a vypracujeme v těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odležet. Následující den je těsto připraveno k dalšímu použití. 

Tip: Při přípravě těsta můžeme jeho výslednou chuť upravit přidáním mletých ořechů, kokosu nebo třeba kakaa. Je si však třeba uvědomit, že za přidané suroviny musíme odebrat vždy stejné množství mouky.

Mohlo by vás zajímat
Pomerančové vějířky
Pomerančové vějířky
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Marokánky
Marokánky
Panettone aneb italská bábovka
Panettone aneb italská bábovka
Nugátové piškotky
Nugátové piškotky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty