logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mrkvové cukroví

10. září 2016
467 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bezvaječné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Že se mrkev do cukroví nehodí ? Jen ochutnejte !

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačky různých tvarů
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 250 g najemno nastrouhané mrkve
  • 250 g másla
  • 350 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva

Na náplň:

  • višňovou nebo rybízovou marmeládu

Na dohotovení:

  • čokoládovou polevu
  • zdobení - barevný posyp, kokos, nahrubo nasekané mandle

Do větší mísy připravíme mrkev a máslo. V další misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Tuto sypkou směs přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme v těsto, které necháme odležet cca 30 minut v lednici.

Zapneme troubu na 175 °C. Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát o síle 3 mm. Pak z něj za pomoci vykrajovaček připravíme různé tvary, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut. Takto upečený základ cukroví necháme vychladnout.

V misce metličkou rozmícháme marmeládu a naplníme jí sáček s trubičkou. Cukroví marmeládou spojíme a vložíme na chvíli do lednice, aby marmeláda ztuhla. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu. Cukroví čokoládou potáhneme a dle vlastní fantazie dozdobíme. Po ztuhnutí čokolády cukroví narovnáme do uzavíratelné nádoby, kde se hezky rozleží.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Třené linecké světlé
Třené linecké světlé
Pohraniční koláčky
Pohraniční koláčky
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Karamelovo-ořechové Toffifee
Karamelovo-ořechové Toffifee
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty