Mrkvové cukroví
Ingredience
Připravíme si:
- vykrajovačky různých tvarů
- sáček s hladkou trubičkou
Na těsto:
- 250 g najemno nastrouhané mrkve
- 250 g másla
- 350 g polohrubé mouky
- prášek do pečiva
Na náplň:
- višňovou nebo rybízovou marmeládu
Na dohotovení:
- čokoládovou polevu
- zdobení - barevný posyp, kokos, nahrubo nasekané mandle
Do větší mísy připravíme mrkev a máslo. V další misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Tuto sypkou směs přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme v těsto, které necháme odležet cca 30 minut v lednici.
Zapneme troubu na 175 °C. Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát o síle 3 mm. Pak z něj za pomoci vykrajovaček připravíme různé tvary, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut. Takto upečený základ cukroví necháme vychladnout.
V misce metličkou rozmícháme marmeládu a naplníme jí sáček s trubičkou. Cukroví marmeládou spojíme a vložíme na chvíli do lednice, aby marmeláda ztuhla. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu. Cukroví čokoládou potáhneme a dle vlastní fantazie dozdobíme. Po ztuhnutí čokolády cukroví narovnáme do uzavíratelné nádoby, kde se hezky rozleží.
Přeji dobrou chut'!