Šmoulí makovky
Ingredience
Připravíme si:
- formičky různých tvarů
- cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Na makové těsto:
- naleznete v receptech
Na krém:
- 250 g změklého másla
- 270 pecičkové čokolády modré barvy - lze použít bílou a přidat modrou potravinářskou barvu
- 60 g moučkového cukru
Na dohotovení:
- 270 pecičkové čokolády modré barvy - lze použít bílou a přidat modrou potravinářskou barvu
Nejdříve si dle receptu připravíme těsto. Druhý den zapneme troubu na 200°C. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a vykrájíme různé tvary, které narovnáme na připravený plech vyložený pečícím papírem. Cukroví pečeme v předehřáté troubě, dokud jeho okraje nezačnou lehce zlátnout. Upečené necháme vychladnout.
Rozehřejeme si modrou čokoládu - případně bílou, kterou obarvíme potravinářskou barvou. Je třeba dát pozor na to, abychom použili barvy k tomu určené - pokud bychom použili klasické barvy (např.gelové), tak poleva nemusí být hladká ale zrnkovitá a jakoby sražená. Na chut' to sice vliv nemá, ale jde nám i o vzhled cukroví. V rozehřáté polevě pak namáčíme upečené cukroví do jeho poloviny - můžeme samozřejmě ozdobit i jinak, dle vlastní fantazie.
Polevu necháme ztuhnout a zatím připravíme krém. V misce vyšleháme máslo s cukrem, přidáme do něj rozpuštěnou čokoládu a opět šleháme až v hladký krém. V případě krému lze na obarvení použít i barvy gelové - zde nám to nevadí. Krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou a postupně jím spojujeme vždy dva kousky cukroví k sobě. Hotové cukroví je příjemně křehké a lze ho tudíž ihned podávat.
Přeji dobrou chut'!