logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Šmoulí makovky

19. prosinec 2016
1208 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Šmoulí makovky Obrázek 1

Touto barevnou sladkostí potěšíte zejména vaše děti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky různých tvarů
  • cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na makové těsto:

  • naleznete v receptech

Na krém:

  • 250 g změklého másla
  • 270 pecičkové čokolády modré barvy - lze použít bílou a přidat modrou potravinářskou barvu
  • 60 g moučkového cukru

Na dohotovení:

  • 270 pecičkové čokolády modré barvy - lze použít bílou a přidat modrou potravinářskou barvu

 

Nejdříve si dle receptu připravíme těsto. Druhý den zapneme troubu na 200°C. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a vykrájíme různé tvary, které narovnáme na připravený plech vyložený pečícím papírem. Cukroví pečeme v předehřáté troubě, dokud jeho okraje nezačnou lehce zlátnout. Upečené necháme vychladnout.

Rozehřejeme si modrou čokoládu - případně bílou, kterou obarvíme potravinářskou barvou. Je třeba dát pozor na to, abychom použili barvy k tomu určené - pokud bychom použili klasické barvy (např.gelové), tak poleva nemusí být hladká ale zrnkovitá a jakoby sražená. Na chut' to sice vliv nemá, ale jde nám i o vzhled cukroví. V rozehřáté polevě pak namáčíme upečené cukroví do jeho poloviny - můžeme samozřejmě ozdobit i jinak, dle vlastní fantazie.

Polevu necháme ztuhnout a zatím připravíme krém. V misce vyšleháme máslo s cukrem, přidáme do něj rozpuštěnou čokoládu a opět šleháme až v hladký krém. V případě krému lze na obarvení použít i barvy gelové - zde nám to nevadí. Krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou a postupně jím spojujeme vždy dva kousky cukroví k sobě. Hotové cukroví je příjemně křehké a lze ho tudíž ihned podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Nugátové rohlíčky
Nugátové rohlíčky
Ořechové doutníky
Ořechové doutníky
Kolečka s mandlemi
Kolečka s mandlemi
Citrónové těsto
Citrónové těsto
Kokosky II.
Kokosky II.

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty