logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Myslivecké knoflíky

10. září 2016
16068 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Myslivecké knoflíky Obrázek 1

Tradiční a velmi chutná záležitost.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatou vykrajovačku - nejlépe vroubkovanou
  • sáček s hladkou trubičkou

Těsto:

  • linecké těsto - recept uložen v cukroví - stačí poloviční dávka

Na náplň:

  • 2 bílky
  • cca 5 kapek citrónové štávy
  • 100 g moučkového cukru
  • 10 g mletých ořechů - vlašských

Na dohotovení:

  • půlky jader vlašských ořechů

Dle receptu si připravíme těsto a necháme ho do druhého dne odležet. Následující den z něj na pomoučeném vále vyválíme plát, ze kterého postupně vykrájíme jednotlivá kolečka. Ta narovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem.

Zapneme troubu na 180°C. Šlehací mísu vypláchneme trochou octa a polijeme jím i metlu - bílky se budou snáze šlehat. Do vyoctované mísy dáme bílky s citrónovou štávou a vyšleháme v tuhý sníh. V misce smícháme cukr s ořechy, přidáme do vyšlehaného sněhu a zlehka zamícháme. S hmotou příliš nemanipulujeme, aby bílky neklesly a nezřídly.

Hotovou náplň přeneseme do sáčku s trubičkou a naneseme ji do středu každého kolečka. Na náplň položíme a lehce přimáčkneme půlku vlašského ořechu. Takto připravené cukroví pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Necháme ho vychladnout a naskládáme do již připravené krabice, kde se zhruba za 14 dní rozleží.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Makové těsto
Makové těsto
Ořechové doutníky
Ořechové doutníky
Mandlovo - skořicové pusinky
Mandlovo - skořicové pusinky
Třené linecké světlé
Třené linecké světlé
Kokosky
Kokosky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty