Myslivecké knoflíky
Ingredience
Připravíme si:
- kulatou vykrajovačku - nejlépe vroubkovanou
- sáček s hladkou trubičkou
Těsto:
- linecké těsto - recept uložen v cukroví - stačí poloviční dávka
Na náplň:
- 2 bílky
- cca 5 kapek citrónové štávy
- 100 g moučkového cukru
- 10 g mletých ořechů - vlašských
Na dohotovení:
- půlky jader vlašských ořechů
Dle receptu si připravíme těsto a necháme ho do druhého dne odležet. Následující den z něj na pomoučeném vále vyválíme plát, ze kterého postupně vykrájíme jednotlivá kolečka. Ta narovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem.
Zapneme troubu na 180°C. Šlehací mísu vypláchneme trochou octa a polijeme jím i metlu - bílky se budou snáze šlehat. Do vyoctované mísy dáme bílky s citrónovou štávou a vyšleháme v tuhý sníh. V misce smícháme cukr s ořechy, přidáme do vyšlehaného sněhu a zlehka zamícháme. S hmotou příliš nemanipulujeme, aby bílky neklesly a nezřídly.
Hotovou náplň přeneseme do sáčku s trubičkou a naneseme ji do středu každého kolečka. Na náplň položíme a lehce přimáčkneme půlku vlašského ořechu. Takto připravené cukroví pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Necháme ho vychladnout a naskládáme do již připravené krabice, kde se zhruba za 14 dní rozleží.
Přeji dobrou chut'!