Ořechové doutníky
Ingredience
Na těsto:
- 100 g rozinek
- 100 g vlašských ořechů
- 300 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 250 g másla
Na dohotovení:
- čokoládovou polevu
- 100% tuk
Nakrájíme nadrobno rozinky, nahrubo nasekáme vlašské ořechy, smísíme veškeré suroviny a vypracujeme těsto, které necháme cca 30 minut odležet v lednici.
Troubu zapneme na 180°C. Těsto nakrájíme na kousky velikosti vlašského ořechu a vytvarujeme z nich válečky dlouhé cca 3 cm. Pečeme je 12 minut a pak necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Pokud je příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. Tuk přidáváme vždy po malém množství a řádně ho metličkou do polevy vmícháme.
Každý upečený doutník vždy uchopíme prsty za oba jeho konce a celý namočíme do polevy. Cukroví necháme ztuhnout na pečícím papíře, pak jej narovnáme do krabice a jednotlivé vrstvy proložíme ubrousky. Toto cukroví je trvanlivé a proto ho můžeme připravit až 3 týdny před svátky.
Přeji dobrou chut'!