logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové doutníky

16. prosinec 2017
4145 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Ořechové doutníky Obrázek 1

Netradiční pečené cukroví, které je po upečení křehké a není potřeba nechávat odležet.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Na těsto:

  • 100 g rozinek
  • 100 g vlašských ořechů
  • 300 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g másla

Na dohotovení:

  • čokoládovou polevu
  • 100% tuk

Nakrájíme nadrobno rozinky, nahrubo nasekáme vlašské ořechy, smísíme veškeré suroviny a vypracujeme těsto, které necháme cca 30 minut odležet v lednici.

Troubu zapneme na 180°C. Těsto nakrájíme na kousky velikosti vlašského ořechu a vytvarujeme z nich válečky dlouhé cca 3 cm. Pečeme je 12 minut a pak necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Pokud je příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. Tuk přidáváme vždy po malém množství a řádně ho metličkou do polevy vmícháme.

Každý upečený doutník vždy uchopíme prsty za oba jeho konce a celý namočíme do polevy. Cukroví necháme ztuhnout na pečícím papíře, pak jej narovnáme do krabice a jednotlivé vrstvy proložíme ubrousky. Toto cukroví je trvanlivé a proto ho můžeme připravit až 3 týdny před svátky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Fotky
Ořechové doutníky Obrázek 1   Ořechové doutníky Obrázek 2
Mohlo by vás zajímat
Plněné rohlíčky bezlepkové
Plněné rohlíčky bezlepkové
Rafaelo dia
Rafaelo dia
Lehká vánočka
Lehká vánočka
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví
Panettone aneb italská bábovka
Panettone aneb italská bábovka

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty