logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové doutníky

16. prosinec 2017
2953 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Ořechové doutníky Obrázek 1

Netradiční pečené cukroví, které je po upečení křehké a není potřeba nechávat odležet.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Na těsto:

  • 100 g rozinek
  • 100 g vlašských ořechů
  • 300 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g másla

Na dohotovení:

  • čokoládovou polevu
  • 100% tuk

Nakrájíme nadrobno rozinky, nahrubo nasekáme vlašské ořechy, smísíme veškeré suroviny a vypracujeme těsto, které necháme cca 30 minut odležet v lednici.

Troubu zapneme na 180°C. Těsto nakrájíme na kousky velikosti vlašského ořechu a vytvarujeme z nich válečky dlouhé cca 3 cm. Pečeme je 12 minut a pak necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Pokud je příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. Tuk přidáváme vždy po malém množství a řádně ho metličkou do polevy vmícháme.

Každý upečený doutník vždy uchopíme prsty za oba jeho konce a celý namočíme do polevy. Cukroví necháme ztuhnout na pečícím papíře, pak jej narovnáme do krabice a jednotlivé vrstvy proložíme ubrousky. Toto cukroví je trvanlivé a proto ho můžeme připravit až 3 týdny před svátky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Fotky
Ořechové doutníky Obrázek 1   Ořechové doutníky Obrázek 2
Mohlo by vás zajímat
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Kokosky
Kokosky
Lehká vánočka
Lehká vánočka
Žabí huby
Žabí huby
Nugátové těsto
Nugátové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty