Zapneme troubu na 140°C. Nejprve tzv.vyoctujeme šlehací mísu a trochou octa polijeme i šlehací metly a pak ocet vylijeme. Bílky se budou díky tomu snáze šlehat. Ve vyoctované míse tedy vyšleháme bílky s cukrem v tuhý sníh. Pak přidáme ořechy a piškoty a zlehka zamícháme. S hmotou zbytečně nemanipulujeme, aby bílky nezřídly.
Hotovou hmotu přeneseme do sáčku s trubičkou a na připraveném plechu vyloženém pečícím papírem postupně vytváříme rohlíčky. Pečeme je ve vyhřáté troubě do zlatova. Rohlíčky necháme vychladnout a pak je sejmeme z pečícího papíru. Můžeme je rovnou podávat anebo je ještě do poloviny namočit do čokoládové polevy. Toto cukroví se řadí mezi sněhové a je trvanlivé.
Přeji dobrou chut'!