Míša řezy
Ingredience
Připravíme si:
- plech o o rozměrech 32x42 cm
- olej ve spreji
Na korpus:
- 5 vajec
- 10 polévkových lžic krupicového cukru
- 8 polévkových lžic polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce kakaa - použila jsem holandský typ
- čajová lžička kypřícího prášku
- špetka soli
Na krém:
- 500 g tučného tvarohu - ne ve vaničce
- 500 ml smetany ke šlehání ( min.33% tuku )
- 6 polévkových lžic moučkového cukru
Na dohotovení:
- zrcadlová čokoládová poleva ( z cukrářských potřeb ) nebo lze použít čokoládovou polevu ( příprava v našich receptech ) - výhodou obou polev je to, že nepraskají
Vystříkáme plech olejem ve spreji a zapneme troubu na 180 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a ušleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím si v misce smícháme mouku s kakaem, solí a kypřícím práškem. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, přidáme moučnou směs a zamícháme.
Hotovou hmotu přeneseme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 35 minut. Čas je jen orientační, takže hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá.
Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Nyní si připravíme krém. Do šlehací mísy dáme tvaroh s cukrem a mícháme dokud nevznikne krém. Přilijeme šlehačku a šleháme dokud nemáme hustý krém.
Na vychladlý korpus rozetřeme slabou vrstvu marmelády. Děláme to z toho důvodu, aby nebyl korpus druhý den mokrý od krému (zůstane krásně suchý). Nyní rovnoměrně rozetřeme krém. Následovat bude čokoládová poleva. Připravit můžeme buď čokoládovou polevu dle receptu nebo použít zakoupenou zrcadlovou čokoládovou polevu, kterou nahřejeme ve vodní lázni, nalijeme na střed moučníku a rovnoměrně ji rozetřeme. Vše necháme ztuhnout v lednici alespoň 2 hodinky - ideálně ale přes noc - moučník se pak lépe krájí. Druhý den tedy moučník vytáhneme z lednice a krájíme na jednotlivé kousky.
Přeji dobrou chut'!