logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jahodové cheesecakové sušenky

23. duben 2017
801 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sušenky Cheesecakes Řezy a zákusky
Úvod

Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 1

Cheesecake v poněkud netradičním, zmenšeném provedení. Lahodná chuť však zůstává...

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu na muffiny
  • olej ve spreji nebo 100% tuk

Na korpus:

  • 2 balíčky kakaových sušenek BE-BE
  • 130 g másla

Na náplň:

  • 70 g čerstvých nebo mražených jahod ( ne kompot )
  • 2 x sýr Philadelphia
  • 1 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 ml polotučného mléka
  • 8 g hladké mouky
  • 60 g zakysané smetany

Formu na muffiny vystříkáme olejem ve spreji nebo řádně vymažeme rozpuštěným 100% tukem a zapneme troubu na 170°C. Nyní si připravíme první polovinu korpusu. Jedny rozbalené BE-BE sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemný prášek. Ten nasypeme do misky, přidáme 65 g rozpuštěného másla a vše promícháme - vznikne poněku hrudkovitá hmota, ale tak to má být. Hmotu rozdělíme do formy na muffiny a rovnoměrně ji udusáme a pečeme cca 10 minut v rozehřáté troubě. Po vyjmutí z trouby formu otočíme dnem vzhůru, jemně zatlačíme a korpusy vypadnou ven. Opatrně je narovnáme na tác a dáme stranou.

Formu umyjeme a osušíme a pak opět vystříkáme olejem ve spreji. Stejným způsobem připravíme druhou polovinu korpusů ( BE-BE sušenky a 65 g másla ) - tu ale ponecháme zatím neupečenou. Je samozřejmě možné připravit veškerý korpus najednou, ale já raději volím tento způsob, abych měla jistotu, že hmotu rozdělím stejnoměrně.

Připravíme si náplň. V mixéru rozmixujeme veškeré suroviny kromě mouky. Troubu zapneme na 170 °C a dáme vařit plnou konvici vody. Pak připravíme větší plech s okrajem vyšším než je forma na muffiny. K rozmixovaným surovinám na náplň přidáme prosátou mouku a metličkou zamícháme. Takto připravenou náplň rovnoměrně rozdělíme do formy s dosud neupečenými korpusy. Pak nahoru postupně přiklopíme korpusy, které jsme upekli jako první. Formu položíme na připravený plech a nalijeme na něj vařící vodu zhruba do poloviny jeho výšky. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut. Během pečení neotvíráme troubu! Po vytažení z trouby necháme sušenky řádně vychladnout a to nejlépe v lednici až do druhého dne. Pak každou sušenku jemně obkroužíme nožem, formu otočíme a lehce jí klepneme o stůl. Pokud jste formu řádně vystříkali olejem či vymazali tukem, sušenky vypadnou velmi snadno. Sušenky narovnáme na tác a můžeme je podávat.

Přeji dobrou chut'!

Fotky
Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 1   Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 2   Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 3   Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 4   Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 5
Mohlo by vás zajímat
Nugátové rohlíčky
Nugátové rohlíčky
Kiwi sušenky bezlepkové
Kiwi sušenky bezlepkové
Kokosky II.
Kokosky II.
Sušenky Margot
Sušenky Margot
Jablečný řez se skořicí
Jablečný řez se skořicí

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty