Jahodové cheesecakové sušenky
Ingredience
Připravíme si:
- formu na muffiny
- olej ve spreji nebo 100% tuk
Na korpus:
- 2 balíčky kakaových sušenek BE-BE
- 130 g másla
Na náplň:
- 70 g čerstvých nebo mražených jahod ( ne kompot )
- 2 x sýr Philadelphia
- 1 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 50 ml polotučného mléka
- 8 g hladké mouky
- 60 g zakysané smetany
Formu na muffiny vystříkáme olejem ve spreji nebo řádně vymažeme rozpuštěným 100% tukem a zapneme troubu na 170°C. Nyní si připravíme první polovinu korpusu. Jedny rozbalené BE-BE sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemný prášek. Ten nasypeme do misky, přidáme 65 g rozpuštěného másla a vše promícháme - vznikne poněku hrudkovitá hmota, ale tak to má být. Hmotu rozdělíme do formy na muffiny a rovnoměrně ji udusáme a pečeme cca 10 minut v rozehřáté troubě. Po vyjmutí z trouby formu otočíme dnem vzhůru, jemně zatlačíme a korpusy vypadnou ven. Opatrně je narovnáme na tác a dáme stranou.
Formu umyjeme a osušíme a pak opět vystříkáme olejem ve spreji. Stejným způsobem připravíme druhou polovinu korpusů ( BE-BE sušenky a 65 g másla ) - tu ale ponecháme zatím neupečenou. Je samozřejmě možné připravit veškerý korpus najednou, ale já raději volím tento způsob, abych měla jistotu, že hmotu rozdělím stejnoměrně.
Připravíme si náplň. V mixéru rozmixujeme veškeré suroviny kromě mouky. Troubu zapneme na 170 °C a dáme vařit plnou konvici vody. Pak připravíme větší plech s okrajem vyšším než je forma na muffiny. K rozmixovaným surovinám na náplň přidáme prosátou mouku a metličkou zamícháme. Takto připravenou náplň rovnoměrně rozdělíme do formy s dosud neupečenými korpusy. Pak nahoru postupně přiklopíme korpusy, které jsme upekli jako první. Formu položíme na připravený plech a nalijeme na něj vařící vodu zhruba do poloviny jeho výšky. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut. Během pečení neotvíráme troubu! Po vytažení z trouby necháme sušenky řádně vychladnout a to nejlépe v lednici až do druhého dne. Pak každou sušenku jemně obkroužíme nožem, formu otočíme a lehce jí klepneme o stůl. Pokud jste formu řádně vystříkali olejem či vymazali tukem, sušenky vypadnou velmi snadno. Sušenky narovnáme na tác a můžeme je podávat.
Přeji dobrou chut'!