logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jahodové cheesecakové sušenky

23. duben 2017
735 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sušenky Cheesecakes Řezy a zákusky
Úvod

Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 1

Cheesecake v poněkud netradičním, zmenšeném provedení. Lahodná chuť však zůstává...

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu na muffiny
  • olej ve spreji nebo 100% tuk

Na korpus:

  • 2 balíčky kakaových sušenek BE-BE
  • 130 g másla

Na náplň:

  • 70 g čerstvých nebo mražených jahod ( ne kompot )
  • 2 x sýr Philadelphia
  • 1 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 ml polotučného mléka
  • 8 g hladké mouky
  • 60 g zakysané smetany

Formu na muffiny vystříkáme olejem ve spreji nebo řádně vymažeme rozpuštěným 100% tukem a zapneme troubu na 170°C. Nyní si připravíme první polovinu korpusu. Jedny rozbalené BE-BE sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemný prášek. Ten nasypeme do misky, přidáme 65 g rozpuštěného másla a vše promícháme - vznikne poněku hrudkovitá hmota, ale tak to má být. Hmotu rozdělíme do formy na muffiny a rovnoměrně ji udusáme a pečeme cca 10 minut v rozehřáté troubě. Po vyjmutí z trouby formu otočíme dnem vzhůru, jemně zatlačíme a korpusy vypadnou ven. Opatrně je narovnáme na tác a dáme stranou.

Formu umyjeme a osušíme a pak opět vystříkáme olejem ve spreji. Stejným způsobem připravíme druhou polovinu korpusů ( BE-BE sušenky a 65 g másla ) - tu ale ponecháme zatím neupečenou. Je samozřejmě možné připravit veškerý korpus najednou, ale já raději volím tento způsob, abych měla jistotu, že hmotu rozdělím stejnoměrně.

Připravíme si náplň. V mixéru rozmixujeme veškeré suroviny kromě mouky. Troubu zapneme na 170 °C a dáme vařit plnou konvici vody. Pak připravíme větší plech s okrajem vyšším než je forma na muffiny. K rozmixovaným surovinám na náplň přidáme prosátou mouku a metličkou zamícháme. Takto připravenou náplň rovnoměrně rozdělíme do formy s dosud neupečenými korpusy. Pak nahoru postupně přiklopíme korpusy, které jsme upekli jako první. Formu položíme na připravený plech a nalijeme na něj vařící vodu zhruba do poloviny jeho výšky. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut. Během pečení neotvíráme troubu! Po vytažení z trouby necháme sušenky řádně vychladnout a to nejlépe v lednici až do druhého dne. Pak každou sušenku jemně obkroužíme nožem, formu otočíme a lehce jí klepneme o stůl. Pokud jste formu řádně vystříkali olejem či vymazali tukem, sušenky vypadnou velmi snadno. Sušenky narovnáme na tác a můžeme je podávat.

Přeji dobrou chut'!

Fotky
Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 1   Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 2   Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 3   Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 4   Jahodové cheesecakové sušenky Obrázek 5
Mohlo by vás zajímat
Máslové sušenky bezlepkové
Máslové sušenky bezlepkové
Jahodový dortík
Jahodový dortík
Indián
Indián
Kávová zrna
Kávová zrna
Citrónové řezy
Citrónové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty