Čokoládový korpus II.
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 4 vejce
- 8 polévkových lžic krupicového cukru
- 100 g čokolády ( používám pecičkovou )
- 8 polévkových lžic polotučného mléka
- 13 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu.
Zatím si v jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Ve druhé misce smícháme rozpuštěnou čokoládu s mlékem a metličkou zamícháme. Když máme vyšlehané vejce s cukrem, snížíme chod stroje, přidáme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Na závěr přidáme mouku a vše zamícháme v hladkou hmotu, kterou přeneseme do dortové formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - takže hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus necháme vychladnout.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Tento korpus můžeme použít například ve spojení s krémem Tvaroháčkem a vše ozdobit čerstvým či kompotovaným ovocem. Přidáním višní v gelu a vanilkového krému můžeme připravit lahodné Čokoládové řezy s vanilkovým krémem.