Kakaový korpus II.
Ingredience
Připravíme si:
- dortová forma o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 5 vajec
- 10 polévkových lžic krupicového cukru
- 8 polévkových lžic polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Olejem ve spreji vystříkáme formu a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Mezitím si v misce smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a solí. Jakmile je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, přidáme moučnou směs a zamícháme.
Hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá.
Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout - nejlépe do druhého dne. Následující den dále zpracováváme.
Přeji dobrou chut'!
Tip: Použijte krém z riccoty a tvarohu - budete nadšeni.

