Mandlový korpus
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 3 vejce
- 80 g mandlové pasty
- 2 polévkové lžíce strouhaných mandlí
- 5 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
- 6 polévkových lžic krupicového cukru
- 6 polévkových lžic polotučného mléka
Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180 °C. Do šlehací mísy dáme šlehat vejce s cukrem - vyšleháme v hustou pěnu. Během šlehání směs zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím si ohřejeme mléko, ale pozor - potřebujeme, aby mléko bylo pouze vlažné, ne horké!! Do vlažného mléka přidáme mandlovou pastu a metličkou rozmícháme. V další misce smícháme mouku s práškem do pečiva a strouhanými mandlemi. Jakmile je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, nalijeme mandlovou směs a krátce zamícháme. Do připravené směsi přidáme moučnou směs a znovu zamícháme.
Hotové těsto nalijeme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme ho cca 40 minut. Čas je jako vždy pouze orientační, takže hlídáme!!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Po upečení ještě horký korpus vyklopíme z formy a necháme ho vychladnout. Nejlepší je, nechat ho odležet až do druhého dne, lépe se s ním potom manipuluje.
Přeji dobrou chut'!
Tip: Hezky stylově zapůsobí použití mandlovo-čokoládového krému. Nic nezkazíte ani krémem máslovým a lahodné chuti docílíte i v kombinaci s ganache z tmavé čokolády.