Nejprve tzv. "vyoctujeme" šlehací mísu - bílky se budou lépe šlehat. Do mísy nalijeme trochu octa a krouživými pohyby navlhčíme celý její vnitřek. Trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, přidáme sůl a ušleháme v tuhý sníh. Sníh přemístíme do vodní lázně, přidáme cukr a šleháme dalších 10 minut. Sníh z lázně vyndáme a necháme zchladnout. Nahrubo nakrájíme ořechy i čokoládu a vše vmícháme do sněhu.
Zapneme troubu na 110 °C. Z připravené směsi vytvarujeme lžičkou malé kopečky, které naskládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem. Pečeme či spíše sušíme ve vyhřáté troubě a to zhruba 30 minut. Hotové pusinky necháme vychladnout, opatrně je sundáme z papíru a naskládáme do uzavřené nádoby. Skladujeme v suchu a temnu.
Přeji dobrou chut'!