logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Rohlíčky

16. září 2016
352 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Rohlíčky nezapomeňte nechat odležet. Zvýrazníte tím jejich lahodnou chuť.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský sáček
  • hladkou i řezanou trubičku

Na těsto:

  • 7 bílků
  • 600 g moučkového cukru
  • 300 g mletých ořechů
  • polévkovou lžíci octa
  • polévkovou lžíci hrubé mouky
  • hrst strouhanky

Na krém:

  • 15 polévkových lžic polotučného mléka
  • 15 kávových lžic krupicového cukru
  • 15 kávových lžic kakaa
  • 600 g másla
  • rum

Na dohotovení:

  • čokoládovou polevu
  • 100% tuk

V hrnci smícháme bílky s cukrem a ořechy a za stálého míchání je zahřejeme na mírném plameni. Nesmíme je ovšem ohřát moc, aby na dotek nepálily. Odstavíme je z plotny a přidáme ocet, strouhanku, mouku a vše řádně promícháme. Takto připravenou hmotu přeneseme do sáčku s hladkou trubičkou a na připravené plechy vyložené pečícím papírem vytvarujeme rohlíčky. Necháme je cca 30 minut ztuhnout.

Troubu zapneme na 180°C. Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě až do zlatova. Pak je opatrně sundáme z pečícího papíru. Pokud se rohlíčky k papíru přichytily, přiložíme na něj na okamžik navlhčený hadřík, což nám pomůže rohlíčky z papíru sejmout. Pak je naskládáme do uzavřené nádoby a skladujeme cca 3 týdny, během nichž krásně změknou.

Den před tím, než se rozhodneme rohlíčky plnit, si připravíme krém. Povaříme mléko s cukrem. Když je přivedeme k varu, přidáme kakao a za stálého míchání vaříme zhruba další 2 minuty. Krém necháme řádně vychladnout -  nejlépe přes noc. Následující den uvařený krém přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo, které jsme předchozího dne vyndali z lednice a ušleháme krém. Ke konci šlehání přidáme 2 polévkové lžíce rumu a krém ještě chvilku šleháme, dokud se vše nespojí.

Zatím na tác vyložený pečícím papírem narovnáme rohlíčky a to s menšímy rozestupy. Připraveným krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou a naneseme jej na rohlíčky. Rohlíčky uložíme do lednice, aby krém ztuhl. Než krém řádně zatuhne, nahřejeme ve vodní lázni čokoládovou polevu. Pokud je příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. Tuk přidáváme jen po malých částech a vždy ho řádně rozmícháme. Pokud přidáme tuku moc najednou, poleva může zřídnout příliš.

Rohlíčky vyndáme z lednice a připravenou polevou je potáhneme. Naskládáme je na tác vyložený pečícím papírem, kde poleva řádně ztuhne. Hotové cukroví naskládáme do krabice a necháme cca týden odležet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Rafaelo
Rafaelo
Citrónové půlměsíce
Citrónové půlměsíce
Medové řezy s ořechy
Medové řezy s ořechy
Makové těsto
Makové těsto
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty