logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mandlové mléko

29. leden 2017
651 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné
Úvod

Mandlové mléko Obrázek 1

Výborné mandlové mléko lze snadno připravit i doma.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • litr studené vody
  • 250 g mandlí

Do hrnce nalijeme litr studené vody, nasypeme mandle a necháme je ve vodě nejlépe 24 hodin ( minimálně celou noc ). Další den vezmeme skutečně výkonný mixér a mandle najemno rozmixujeme. Připravíme plátno, které položíme na cedník a mandlovou směs přecedíme. Pak vezmeme ještě jemnější plátno ( pokud nemáme, položíme dvě plátýnka na sebe ) a opět přecedíme, abychom získali co nejjemnější mandlové mléko .

Hotové mléko skladujeme v lednici. Lze ho dle chuti přisladit cukrem či medem. Zbytky mandlí není nutné vyhazovat ! Můžeme je použít k ochucení různých kaší nebo třeba při výrobě sušenek.

Poznámka: Stejným postupem lze připravit výborné mléko i z lískových ořechů.

Tip: Mléko můžete použít při výrobě Kukuřičných placiček s čokoládou.

Mohlo by vás zajímat
Kokosový korpus bezlepkový
Kokosový korpus bezlepkový
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepk...
Škvarkové cukroví
Škvarkové cukroví
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Mandlovo - skořicové pusinky
Mandlovo - skořicové pusinky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty