logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové košíčky

14. srpen 2016
4166 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Ořechové košíčky Obrázek 1

Neodolatelný ořechový pamlsek.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky na košíčky
  • sáček s řezanou trubičkou

Na korpus:

  • Linecké těsto - recept uložen v Cukroví

Na náplň:

  • 75 g krupicového cukru
  • 240 g polotučného mléka
  • 125 g mleté drobečky
  • 75 g mletých ořechů (vlašských)
  • vanilkový cukr
  • rum

Na dohotovení:

  • čokoládová poleva
  • 100% tuk
  • na ozdobu - půlky vlašských ořechů ( mohou být i hrubě nasekané )

Den předem si připravíme linecké těsto dle receptu. Druhý den dáme do hrnce vařit mléko s cukrem a jakmile se začne vařit, přisypeme ořechy a pak povaříme ještě cca 5 minut a to za stálého míchání, aby se ořechy nepřipálily. Uvařenou směs sundáme z vařiče a vmícháme drobečky. Takto připravenou náplň necháme částečně vychladnout, přidáme rum, zamícháme a necháme vychladnout zcela.

Zapneme troubu na 180°C. Odleželé těsto dáme do formiček a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Horké vyklápíme a necháme vychladnout. Zcela vychlazenou náplň promícháme metličkou - jestliže je hodně tuhá, přidáme rum a znovu promícháme. Hotovou náplň dáme do sáčku s trubičkou a naneseme ji do připravených košíčků. Necháme ztuhnout.

Rozpustíme si ve vodní lázni čokoládu. Ztuhlé košíčky v ní máčíme a nakonec je ozdobíme ořechy. Vše necháme řádně zatuhnout a máme hotovo.

 

Přeji dobrou chut'!

 

POZNÁMKA:

 

Mleté drobečky z dětských piškotů obsahují hodně cukru a proto si je raději připravuji sama. Důvod je prostý - s kupovanými nikdy nedocílíte žádoucí chuti tohoto cukroví. To je možné pouze za použití vlastních, doma upečených drobečků.

Připravím si dle receptu světlý korpus (recept uložen v korpusech) a ušlehanou hmotu rozdělím na 2 poloviny. Do jedné poloviny přidám 2 polévkové lžíce kakaa a metličkou zamíchám. Pak pokračuji dle receptu. Upečený korpus rozkrájím na drobné kousky, které nechám uschnout a pak je umelu. Výhodou těchto drobečků je i to, že mají dlouhou trvanlivost a můžeme si je tak připravit i měsíc předem. Jestliže nám nějaké zbydou, můžeme je zužitkovat i do jiných receptů - např. do rolády plněné ořechovou náplní anebo jimi zahustíme řídkou marmeládu, kterou máme určenou na lepení cukroví.

Mohlo by vás zajímat
Dort ze zakysané smetany
Dort ze zakysané smetany
Fit müsli
Fit müsli
Jahodové cheesecakové sušenky
Jahodové cheesecakové sušenky
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake
Indián
Indián

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty