Citrónové řezy
Ingredience
Připravíme si:
- 2 pečící papíry velikosti plechu
- plech na pečení
Na korpus:
- 6 vajec
- 12 polévkových lžic krupicového cukru
- 12 polévkových lžic hladké mouky
Náplň:
- krém z ricotty a tvarohu (recept naleznete v Krémech)
- 5 polévkových lžic ochucovacího citron.gelu (recept uložen v Krémech)
Troubu zapneme na 220 °C. Do šlehače dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Přisypeme mouku a zamícháme. Připravenou hmotu rozdělíme na dvě části, které rovnoměrně rozetřeme na pečící papíry a v rozehřáté troubě pečeme do zlatova. Pečení trvá jen chvilku (cca 4 minuty), ale každá trouba peče trochu jinak - takže hlídáme!
Upečené pláty necháme vychladnout a připravíme si krém dle receptu. Do hotového krému přimícháme ještě 3 lžíce citrónového gelu. Sundáme papír z plátů a přiložíme je na sebe. Seřízneme okraje do roviny a potom pláty rozpůlíme - vzniknou celkem 4 kusy.
Stranou si dáme 4 polévkové lžíce krému a zbytek rozdělíme na 3 stejné díly. Připravíme si první ze 4 plátů, na který rovnoměrně rozetřeme první část krému. Přiklopíme druhým plátem a takto pokračujeme až použijeme poslední plát. Na něj rozetřeme krém, který jsme si dali stranou a na krém pak ještě rozetřeme zbytek citrónového gelu. Vše necháme vychladnout a to nejlépe do druhého dne. Moučník nakrájíme na jednotlivé kousky a podáváme.
Přeji dobrou chut'!