logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Citrónový krém

13. leden 2017
7226 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Krémy, gely, polevy Bezlepkové
Úvod

Citrónový krém Obrázek 1

Krém se výborně hodí k přípravě cupcakes a také několika druhů cukroví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 50 g vody
  • 40 g krupicového cukru
  • 80 g citrónového vitacitu
  • 230 g pecičkové citrónové polevy ( čokolády ) - seženete v cukrářských potřebách
  • 200 g změklého másla

Do hrnce dáme vodu, vitacit, cukr a metličkou vše zamícháme. Směs povaříme, aby se vše ve vodě rozpustilo. Pak vypneme plamen, přidáme polevu a metličkou mícháme do jejího úplného rozpuštění - jde to snadno a vše trvá jen chvilku. Citrónovou směs necháme při pokojové teplotě vychladnout až do druhého dne. 

Následující den ji přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém. Krém můžeme dle chuti dosladit. Tento krém je hladké konzistence a je proto vhodný i ke zdobení cukroví za pomoci sáčku s hladkou trubičkou.

Tip: Krém můžete použít na slepení Citrónových půlměsíců.

Mohlo by vás zajímat
Makové těsto
Makové těsto
Ořechový korpus bezlepkový
Ořechový korpus bezlepkový
Černé trubičky
Černé trubičky
Sušenky Margot
Sušenky Margot
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými v...

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty