logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Věnečky z pohankové mouky

19. únor 2017
2011 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezlepkové Řezy a zákusky
Úvod

Věnečky z pohankové mouky Obrázek 1

Tento populární zákusek chutná i v bezlepkovém provedení skvěle.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 160 g hladké pohankové mouky
  • 80 g tuku Stella
  • špetku soli
  • 200 ml vody

Na krém:

  • pudinkový krém s máslem bez laktózy - detaily přípravy naleznete v receptech

Na dohotovení:

  • fondán - detaily přípravy v receptech

Připravíme si plechy a trochu je vymažeme 100% tukem. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme tuk, sůl a necháme vařit, dokud se tuk zcela nerozpustí. Pak přisypeme mouku a mícháme, dokud nevznikne nelepivé těsto. To přeneseme do hnětací mísy a opět krátce mícháme. Těsto tak částečně vychladne a my do něj můžeme začít přidávat vejce. Vejce přidáváme po jednom a vždy ho do těsta zapracujeme. Tento postup volíme proto, aby těsto příliš nezřídlo.

Troubu zapneme na 220°C. Hotovým těstem naplníme sáček s řezanou trubičkou a na vymazaný plech začneme tvarovat věnečky. Potom plech lehce postříkáme vodou a vložíme ho do vyhřáté trouby. Věnečky během pečení lehce povyskočí. V ten okamžik pootevřeme troubu, dvířka zaklíníme vařečkou a pečeme věnečky dozlatova. Zhruba v polovině pečení plech otočíme, aby se věnečky pekly stejnoměrně.

Upečené věnečky vytáhneme z trouby a necháme je vychladnout. Zatím si dle receptu připravíme krém. Pak vroubkovaným nožem rozkrájíme věnečky na polovic a sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem. Krém naneseme vždy na spodní polovinu rozkrojeného věnečku. Do hrnce dáme připravený fondán, přilijeme cca 1 polévkovou lžíci vody a postavíme hrnec na plotnu. Na mírném plameni a za stálého míchání fondán zahříváme. Fondán nesmí pálit, protože poleva by pak na věnečcích praskala a nedržela by - proto jen mírný plamen. Hotový fondán ( polevu ) odstavíme z plotny a namáčíme do něj vždy horní polovinu každého věnečku. Pokud je poleva příliš hustá, zředíme ji opatrně malým množstvím vody. Horní poloviny věnečků namočené v polevě pečlivě usadíme na poloviny spodní, které jsme již naplnili krémem a je hotovo.... můžeme servírovat.

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Mandlové řezy
Mandlové řezy
Jablečný řez se skořicí
Jablečný řez se skořicí
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky
Višňové řezy
Višňové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty